Hizmetlerimiz

Profesyonel Sıhhi Tesisat

Kırmadan Su Kaçağı Tespiti

Kayseri ve civar bölgelerinde kırmadan dökmeden su kaçağı tespiti ve tamiratı yapmaktayız.

Tuvalet Tıkanıklığı Açma

Kayseri ve civar bölgelerde evinizin veya iş yerinizin tuvalet tıkanıklıkları profesyonel olarak giderilir.

Su Tesisatı

Kayseri ve civarı bölgelerde profesyonel su tesisatı ihtiyaçlarınıza profesyonel çözümler sunmaktayız.

Fayans & Parke Döşeme

Kayseri ve civarı bölgelerde fayans ve parke döşeme işleriniz profesyonel olarak firmamızca yapılmaktadır.

Membran & Şingil Çatı Yalıtımı

Kayseri ve civarı bölgelerde  Çatı Yalıtım Uygulamaları profesyonel olarak yapılmaktadır.

Boyama Hizmetleri

Kayseri ve civarı bölgelerde yaşam alanlarınızın boyama işlemleri profesyonel olarak yapılmaktadır.

Namlı Yapıyı Neden Tercih Etmelisiniz?

Bizi tercih etmek için çok fazla sebebiniz var.

7/24 Hizmet

Profesyonel Ekipmanlar

Kaliteli Hizmet

Uygun Fiyatlar

Müşterilerimiz Hakkımızda Neler Söylüyor?

Güler yüzlü çalışanlarınız evimizin tıkanmış tuvaletini hızlı bir şekilde sorunsuzca hallettiler.Aldığınız parayı son kuruşuna kadar hak ediyorsunuz. Teşekkürler...
Hüseyin Turan
Hem evimizin hem de iş yerimizin boya ve badana işlerini yaptırdık.Sonuçtan çok memnun kaldık.Tertemiz bize de çok fazla iş çıkarmadan hallettiler.Teşekkürler Namlı Yapı Ailesi...
Nazlı Toprak
İletişimde belirlediğimiz saatte geldiler. En çok dakik ve profesyonel olmalarını başarılı buldum. Banyo tıkanıklığını hızlı bir şekilde çözdüler. Tekrar teşekkürler.
İrfan Ceylan
Muslukla uğraşsam da sorunu bir türlü çözemedim. Eşim gelmeden halletmem gerekliydi. Aradım hemen geldi ve yaptılar. Kibarlıklarından bana da nasıl yaptıklarını bir bir açıkladılar. Ne diyebilirim ki onlar sayesinde karizmam çizilmedi. Tekrar teşekkürler!
Ramazan Halis

Sıkça Merak Ettikleriniz

Kayseri Sıhhi Tesisat Çözümleri Hakkında Tüm Merak Ettiklerinizi Cevapladık:

Su tesisatı, temiz suyun kaynaktan çıkmasının arkasından su borularının binaya döşenmesiyle kullanıma hazır hale gelmesi ve kullanıldıktan sonra doğrusu atık su meydana gelmesiyle arıtılarak doğaya geri gönderilmesi aşamalarının tümüdür. Su tesisatı, ustalaşmış bir su tesisatçısının doğru uygulamaları neticesinde sorunsuz bir kullanım sağlar. Su tesisatının döşenmesindeki hatalar, su döşem borularının doğru montaj yapılmaması ve klozet, küvet gibi enstrumanların kuruşumunun düzgün bir halde yapılmaması su tesisatı ile ilgili problemler yaşamanıza ve su tesisatınızı kullanamamanıza sebep olmaktadır.

Su döşemı döşemesi teferruatlı bir iştir. Bununla birlikte özen, dikkat ve profesyonellik gerektirir. Bu sebeptendir ki su döşemı nasıl döşenir derseniz bir kaç aşamadan meydana gelir. Öncelikle iç tesisat dediğimiz bölümden bahsedelim;

Bu aşamada binanın içerisinde dairelere su dağılımını elde eden boruların döşemesi yapılmaktadır. Merkezden evlere suyun geçisini sağlayan bu sistem borular aracılığı ile yapılmaktadır. Boruların kalitesi bu aşamada fazlaca önem arz eder. Hem de görünebileceği ihtimali üzerinde durularak borular estetik döşenmelidir. Bununla birlikte iç döşem aşamasında suyun kullanışlı dağılımını sağlamak açısından boruların kıvrımlarının en aza daha kolay ve yalın hale getirilmesi gerekmektedir. Evlerimize suyun gelmesini elde eden boruların montajı yapıldıktan sonra suyun akışını elde eden musluklar takılır. Muslukların montajının yapılması da iç tesisat işleminin son aşamasıdır.

Beslenme borusu döşenmesi ise suyu temel kaynaktan yani suyun ilk deposundan evlerimize çektiğimiz kısımdır. Buna bir nevi priz hattı da diyebiliriz. Bu döşeme yer altından yapılmaktadır. Hiçbir şekilde göremeyiz bu alanı tabi ki döşem tamamlanıp üzeri kapatıldıktan sonra. Bu alanda plastik boru tercih edilmelidir. Yerin altında bulunana borular hem de kışın aşırı soğuk günlerde suyun donmasına engel olacak özellikte olmasına özen gösterilmelidir. Beslenme borusu döşenmesi yapılmış olduktan sonra su sayacına bağlanır ve kullanım bu şekilde kontrol edilip belediyelerce faturalandırılır.

Su sayacı bilinmiş olduğu üzere kullanımımızı ölçen ve metreküp cinsinden hesaplanarak fiyatlandırmayı sağlayan araçtır. Su sayacında vana , musluk ve saat bulunmaktadır. Vana olası bir sızıntı ve ya acil başka bir çekince durumunda suyu temelden kesmeye yarar. Musluk yardımıyla ise döşemınızda kalan suyun boşaltılmasını sağlayan kısımlarıdır.

Boru Bağlantı Malzemeleri

  • Manşon
  • Dirsek
  • Nipel
  • Hortum Rekoru
  • Dip Klapesi
  • Te Borusu
  • Pislik Tutucu
  • Küresel Vana
  • Çekvalf
  • Konik Rekor 

Tesisat Ölçüm Cihazları

  • Manometre 
  • Termometre

Kayseri Su Tesisatçısı olarak gönül verdiğimiz bu işte öncelikle ortamın güvenliğini sağlamak adına tesisattaki bütün vanalar kapalı hale getirilerek kaçak testi yapılır. Kaçak testini su ve havayla olmak üzere iki yöntemle yapıyoruz.

Su ile Kaçak Tespiti

Kayseri Su Tesisatçısı olarak bizim su ile kaçak tespiti sıkça kullandığımız yöntemdir. Sıhhi Tesisat için son derece önemli olan kaçak testi yapılabilmesi için öncelikle tesisatı az bir miktar su ile doldurarak boru içindeki çapak, keten artıklarının dışarı atılması ve borular içinde hava bırakılmaması gerekir. Sonra deneme tulumbası ile yeterli miktarda tesisata su basılır. Sıhhi Tesisatta deneme basıncı en az işletme basıncının 1,5 katı kadar olmalıdır. Tesisat istenen basınca ulaşınca deneme tulumbası üzerinde bulunan vana kapatılarak 10 dakika süre ile sızdırmazlık su basıncı testine tabi tutulur. Bu süre içinde hiçbir sızdırma olmamalı ve basınç düşmemelidir. Eğer basınç testinin izlendiği manometrede basınç düşerse kaçak olduğu anlaşılır. Kaçak olan boru hattı kontrol edilip sızıntı olan yer yeniden sıkılmalı veya değiştirilmelidir.

Eğer kaçak yok ise tesisatın 24 saat aynı basınç altında tutulması gerekir. Son kontrolde kaçak yok ise tesisat boruları ölçüsünde ve terazisinde sabitlenerek üzerilerinin çimento harcı ile kapatılması gerekir.

Su ile denemede, elle çalışan pistonlu bir tulumbalar kullanılır. Pistonlu tulumba bir su haznesinin üzerine tespit edilmiştir. Önceden doldurulmuş bir tesisatta istenen basıncın sağlanabilmesi için gerekli su miktarı pek fazla olmadığından bu haznenin pek büyük olması gerekmez.

Tulumbanın emme borusu, haznedeki suya daldırılmıştır. Basma borusu üzerinde ise karşılıklı iki vana bulunur. Biri kapama, öteki suyu boşaltma görevi yapar. Bunların üst tarafına su basıncını gösterecek bir manometre bağlanmıştır. Manometrenin yüzü, tulumba koluna basan kişinin görebileceği şekilde durmalıdır.

 Kaçak testi, tesisat tamamlandıktan sonra duvar, tavan ve döşemelerdeki boruların üzerleri kapatılmadan önce yapılır. Tulumba bağlandıktan sonra tesisat su ile doldurulur. Tulumbanın su debisi çok az olduğundan, suyu tulumba ile doldurmaya kalkışmak çok zaman alıcı olur. Bundan kaçınılmalıdır. Tesisatta basınç, istenen düzeye gelinceye kadar su basılır, kapama vanası kapatılır ve 10 dakika beklenir. Manometrede basınç gözlenir. Düşüş yoksa boşaltma vanasından basınç düşürülür ve tulumba tesisattan sökülür.

Havayla Kaçak Testi

Kayseri Su Tesisatçısı olarak çok soğuk iklimlerde veya soğuk günlerde suyun donma ihtimali sebebiyle su yerine basınçlı hava ile deneme yapıyoruz. Kaçak varsa kaçağın olduğu alanlar sabun köpüğü ile tespit edilir. Bu tesisatta hava basıncı 2,5 kgf/cm² den az olmamalıdır.

Kayseri Su Tesisatçısı olarak ev ve iş yerlerinde en sık karşılaştığımız problemlerden bir tanesi de su kaçağıdır. Duvar ya da zeminde küflenme, ıslaklık veya renk değişimi görüyorsanız ya da su faturanızda bir artış fark ettiyseniz sizin de su kaçağı sorununuz var demektir. Su kaçağı, geçmiş dönemlerde uzun ve sancılı bir tamirat sürecine işaret etse de, günümüzde modern cihazlar ile kırmadan su kaçağı tamiri yapılabiliyor Üstelik bu cihazlar sayesinde tamirat süreci oldukça hızlanmış durumdadır.

Tuvalet tıkanıklığı genel olarak boru hattına atılmaması gereken maddelerin atılmasıyla tıkanır. İnsanlık hali olarak unutkanlık burada baş göstermektedir. Temizlik yapılan bez tuvalet giderine yanlışlıkla dökülebilir. Çocuklar tuvalet giderlerine oyuncaklarını veya başka cisimleri atabilir.  Lavabo, klozet gibi giderleri oluşturan atık su boruları çeşitli sebepler nedeniyle tıkanabilir. Hayatımızı son derece zorlaştıracak bu tıkanıklığın oluşmaması için son derece dikkat etmeli olabildiğince tuvalet giderlerine, gider borularını tıkayacak maddeler örneğin bebek bezi gibi atılmamalıdır.  Bu durum son derece hoş olmayan görüntülere sebep olabilmektedir.

Tuvalet kağıdı, ıslak mendil ve el kurulama peçetesi gibi kullan-at ürünlerin kullanımının yaygınlaşmasının ardından tuvalet tıkanıklığı sorunu sürekli yaşanır hale gelmiştir. Tuvalet tıkanıklığı açma işlemi eski dönemlerde kostik soda, demir veya ahşap çubuk kullanılarak ilkel bir şekilde yapılırdı. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte su tesisatı arızalarının tespiti ve çözümü ile ilgili cihazlar gelişmiştir. Artık günümüzde tuvalet tıkanıklığı açma işlemi kanal açma robotu ile herhangi bir yer kırılmadan dakikalar içinde yapılmaktadır.

Tuvaletlerin neden tıkandığının ve alınabilecek önlemler hakkında sizleri bilgilendirelim. Tuvalet tıkanmasının temel olarak iki sebebi vardır. Birincisi kullanım hatalarından dolayı tıkanmalar, ikincisi ise gider borularında olan sorunlardan dolayı meydana gelen tıkanamalar. Tuvalet tıkanıklığı açma işlemini evde kendi imkanlarınızla denemek isterseniz aşağıdaki linke tıklayarak bilgi alabilirsiniz.

Kullanım Hatalarında Dolayı Tuvalet Tıkanmaları

  • Tuvalet kağıdının yumak haline getirilerek gidere atılması.
    • Suda erimesi zor olan el kurulama peçeteleri ve ıslak mendillerin tuvalete atılması.
    • Alafranga tuvaletlere asılan koku gidericilerin gidere düşmesi.
    • Temizlik sonrası tuvalete dökülen pis suyun içinde unutulan bez, sünger ve ovalama teli tuvaleti tıkamaktadır.
    • İhtiyaç sonrası tuvalete az miktarda dökülen su tıkanıklığa sebep olabilir. Sifon olmayan tuvaletlerde bir kaça maşraba su dökerek temizlik yapılan yerlerde bu sorun sıklıkla karşımıza çıkmaktadır.
    • Ev sakinleri tarafından tuvalete atılan veya kaçırılan diğer yabancı maddeler tuvaleti tıkar.
    • Banyoda bulunan alafranga tuvaletlere atılan ağda bandı, ağda çubuğu, jilet, kondom, pamuk, kulak temizleme çubuğu deterjan ambalaj peketleri, saç ve sakal kılları tıkanıklığa sebebiyet verir.

Yapısal Sorun Nedeniyle Tuvalet Tıkanmaları

Alaturka taşlarda taşın boğaz kısmı alttaki es sifon parçasının zamanla kireçlenip daralması sonucu sıklıkla tuvalet tıkanıklığı sorunu yaşanmaktadır. Atık su tesisatı yapılırken ana kolona bağlantı yolu mümkün olduğunca kısa tutulmalıdır. Zorunlu kalmadıkça kapalı dirsek kullanılmamalıdır. Yatay döşeli hatlarda boruya doğru oranda meyil verilmelidir.

Meyilsizlik konusunu açıklayacak olursak; suyun ve pisliğin gitmesi için boruya çok fazla meyil verilirse su pislikten önce gider ve pislik boru içinde kalır. Tuvalet bölümlerinde bir kaç kullanım sonrası tıkanıklığa sebebiyet verecektir. Evlerde bulunan diğer ıslak zeminlerde bu durum zamanla kötü koku ve tıkanıklığa yol açacaktır.

Meyil oranı az olursa boru içinde su ve pislik sürekli kalacaktır. Borunun içinde kalan pislikler zamanla borunun iç çeperine yapışmaktadır. Özellikle es sifon parçalarında bu durum sürekli olur. Meyil az olan atık su borularının içinde su kaldığı için zamanla ek yerlerinden su sızıntısı olur.

Tuvalet tıkanmasına alınabilecek önlemler nelerdir?
-Tuvalet bölümlerine kirli peçete için çöp kovası koyulmalıdır.
-Evlerde küçük çocuk var ise tuvalet kapısının kilitli tutulmasında fayda vardır.
-Ev sakinlerine konu hakkında gerekli uyarılar yapılmalıdır.
-Okul, işyeri, cami, fabrika, kreş, otel gibi toplu kullanım alanlarında uyarıcı yazılar yazılması faydalı olmaktadır.
-Toplu kullanım alanlarında sifon olmayan ve taharet musluğu ile temizlik yapılan tuvaletlerde tıkanıklık daha çok yaşanmaktadır. Bazı insanlar hijyen konusunda çok titiz olduğu için taharet musluğuna adeta dokunumazlar.
-Toplu kullanım alanlarında temizlik görevlilerinin rutin kontrollerinde suyun az gittiği tuvalet varsa o tuvaletin kullanıma kapatılması daha doğru olacaktır. Yavaş giden su tıkanıklığın habercisidir.

Tuvalet tıkanıklığı açma konusunda son yıllarda halk arasında yaygın olarak kullanılan kimyasal gider açıcılar insan sağlığı açısından risk teşkil etmektedir. Şayet kullanılacaksa koruyucu eldiven, gözlük ve maske ile uygulanmalıdır. Ayrıca kimyasal gider açıcılar içinde bulundurduğu yoğun asit nedeniyle pimaş boruları büzüştürür. Bu durum gider açıcıyı kaynar su ile birlikte sürekli kullanımı sonrası daha çok yaşanır. Boruların ek yerlerindeki ve ek parçalarındaki contalarada zarar veren gider açan kimyasal ürünlerin kullanımını kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Tuvalet tıkanıklığı açmak için en doğru ve kısa yöntem robotla tıkanıklık açma yöntemidir. Tabi konusunda uzman bir su tesisatçısıyla çalışmanız önemlidir.

Banyolar sıklıkla kullanıldığı için evlerin göz bebeğidir. Temizliğin sağlandığı yer olduğu için banyonun da temiz olması son derece önemlidir. Banyonuzda su yavaş gidiyor veya gitmiyorsa dikkatli olmanızda fayda var büyük bir sorunla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Tıkanan banyo giderini açmak için yapabileceklerinizi sizlere teker teker anlattık;

  • Tıkanıklığı ilk belirtisi suyun akışının yavaşlaması olacaktır. İlk olarak yapmanız gereken sıcak su dökerek gider akışını kontrol etmelisiniz. Eğer donmuş yağ veya su gibi problem varsa çözülmesini bekleriz. Sabun kalıntıları tıkanıklığı oluşturan başlıca sebepler arasındadır. Sabun yani gliserin katı bir madde olduğundan sıcak su onu gevşeterek çözer ve böylece giderdeki atıklar, su ile temizlenebilir.
  • Sıcak su yöntemi işe yaramadığında giderde bol miktarda saç veya kıl olduğundan şüpheleniriz. Bu saç yumaklarını temizlemek için ihtiyacınız olan bir karga burnu ve teldir. Bu telin ucu kıvrılarak gidere sokulur. Telin kancasına saç ve kıl yumakları takılacak ve gideriniz açılacaktır. Bu adımı birçok kez yineleyerek biriken tüm saçlardan kurtulmuş ve tıkanıklığı açmış olursunuz. 
  • Tel  yardımıyla gideri temizledikten sonra  karbonat ve sıcak su karışımını gidere dökerek kirin de temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Yoğun kimyasalları kullanmamanız doğa ve çevre temizliği açısından son derece önem taşımaktadır. Olabildiğince çamaşır suyu ve yoğun içerikli kimyasal temizleyicileri kullanmamanızı şiddetle tavsiye ediyoruz
  • Bu işlemler fayda etmedi ve halen tıkanıklık varsa lütfen kimyasalları kullanmayı düşünmeyin. Çevreye verdiği zarar bir yana aşırı yoğun kimyasallar boruyu delerek sizler için daha kötü sonuçlar doğuracaktır. 
  • Tüm bu işlemlerin ardından tıkanıklık problemi çözülmediyse olası bir başka seçenek yoktur. Acil bir şekilde tıkanıklık açma servisiyle iletişime geçip yardım istemelisiniz. 

Bu durumda kaldığınızda en hızlı şekilde tıkanıklığı profesyonel ekipmanlarımızı kullanarak açıyoruz. Kayseri su tesisatçısı Namlı Yapı olarak 7/24 sizlerleyiz. 

Evinizin belki de en kıymetli yeri olan mutfağınızın lavabosundan kötü kokular yükseliyorsa hiç dert etmeyin. Öncelikle evinize yakışmayan bu kokunun sebebini bulmakla başlamalısınız. Lavabo neden kokar? diye düşündüğünüzde birçok sebep aklınıza gelebilir. Lavaboyu tıkayan maddeler çoğunlukla evlerde kullanılan temizlik malzemeleri ve atık su gider kısımlarının da tıkalı olması pis suların gitmesini zorlaştıracağından dolayı malesef  kötü koku oluşumuna sebep olur. Boru içerisinde daralmaya yol açan etkenler pis suyun beklemesine sebep olur. Bekleyen pis su da doğrudan kötü kokuya neden olur. 

Gözünüz gibi baktığınız evinizin lavabonuzdan temizliğinizi gölgede bırakacak kokular mı yükseliyor? Mutfak ve banyonuzun lavabosundan kötü kokular geliyorsa şunları yapmalısınız. 

Lavabo kokusunun nedeni birçok etkenden kaynaklanıyor olabilir. Lavaboyu tıkayan maddeler genelde evlerde kullanılan temizlik malzemeleri ve atık su gider kısımlarının da tıkalı olması pis suların gitmesini zorlaştıracağından dolayı kötü koku oluşumuna neden olur. Boru içerisinde daralmaya yol açan etkenler pis suyun beklemesine sebep olur. Eğer duş teknesinin içerisinde suyun gerektiği hızda gitmediğini fark ediyorsanız, bunu bir an önce açtırmalısınız.  Zira gider kanalları tıkalı olduğu için ilerde kötü kokuların artmasına neden olabilir. Atık su borularından gelen kokular da ortalığa yayıldığı için olumsuz bir sonuç doğar.

Su giderlerinin tıkanmasının belli başlı sebepleri vardır. Kâğıt havlu, tuvalet kâğıdı, deri ve saç kalıntıları giderlerin tıkanmasının nedenlerinden olabilir. Ayrıca yağlı atıkları sürekli lavaboya döktüğünüzde, bir süre sonra bu yağın borularda birikmesinden kaynaklı tıkanmalar meydana gelir. Apartmandaki tesisat yapısının kalitesi de bu giderlerin tıkanması ve sorunların giderilmesi sırasında önem arz etmektedir.

Scroll to Top
Sohbet Aç
💬 Yardımcı olmamızı ister misiniz?
Namlı Yapı Destek
👋 Merhaba,
Hizmetlerimiz ile ilgili bilgi almak ister misiniz?